Все категории
Добавить товар

Каблучка срібло 875 , глибокий вінтаж, клеймо, проба, натуральний пейзажний бурштин (янтар)

1500 грн
Описание

Дуже рідкісна радянська модель каблучки заводського виготовлення, 875 проби, 20-й розмір. Клеймо і проба чіткі, читабельні. Середина 60-х, може, навіть істотно раніше, але я не історик з мистецтва, абсолютно точно - дуже глибокий вінтаж, наближається до раритету. Той випадок, коли глобальні зміни та захоплення у суспільстві (космічна епоха СССР) вплинули на моду, у тому числі для прикрас. Хоча така чітка геометрія для янтарю зустрічалася і тоді дуже рідко.
Янтар дивовижної якості, із найрізноманітнішим малюнком по усьому тілу каменя. Вставки з таким різнобічним малюнком використовували та продовжують використовувати радше у золотих, а не срібних прикрасах. Тим не менше, це дійсно янтар, а не його імітація - в ультрафіолеті набуває зеленого кольору (фото 7, чітко видно навіть за розсіяного денного світла).
При спалаху чи на сонячному освітленні камінь починає вигравати золотистими кольорами. На одній з бічних граней є лускоподібний відкол (3 останніх фото). У носці насправді настільки непомітно, що постає питання, а чи варто заполіровувати? Найстрашніше виглядає саме на фото, постаралася показати максимально наглядно. Трикутну форму відкол не спотворює, він дуже неглибокий, видно радше при штучному освітленні та певному куті падіння світла. Заполірувати без зміни форми каменю - точно можливо. Але цього не робила - тому що реально не видно, на фото помітно через гладеньку поверхню янтарю у місці відколу, без мікроподряпин, що виникають при носінні та з використанням спалаху при зйомці; особисто мені не хотілося порушувати відчуття вінтажності прикраси, яка виникає при тривалому носінні бурштину та зникне після полірування. Тут вже орієнтуйтеся на свій смак 😊.
Ціна 1500 грн. Увага, на цю прикрасу, яка з моєї точки зору має не лише естетичну, але й певну історичну цінність, встановлюю лише "безпечну оплату" або "продавцю на карту". В останньому випадку зроблю знижку на доставку Новою поштою (повідомте про бажане перед оформленням заявки для зниження ціни в об'яві, будьласка). Поштовий оператор - на Ваш розсуд. Повернення на прикраси не роблю, усі питання уточнюйте перед купівлею у чаті, будьласка.
Радості від нових придбань 😊!

Состояние: Очень хорошее
Цвет:
  • Золотистый
  • Жёлтый
Размер:
  • 20
Материал:
Натуральный камень Серебро
Тематика:
Геометрия

Похожие товары

ТОП объявления

Реклама в Шафе. Как сюда попасть?