Погружной чиллер застосовують для швидкого охолодження сусла після кип'ятіння.
Це дозволить уникнути зараження бактеріями, а також впливає на підсумкову
прозорість напою. Чиллер або охолоджувач сусла являє собою спіральну котушку з
нержавіючої трубки. Зручність конструкції полягає в тому, що за допомогою
шланга чиллер можна під'єднати до звичайного крану на кухні, тим самим
холодною водою швидко охолодити сусло. Спосіб використання. За 10-15 хвилин до
завершення варіння сусла, занурити чиллер в варильний котел. Приєднати до
чиллеру шланг для подачі води і шланг для відводу, який йде в комплекті. По
закінченню варіння, подати через шланг холодну воду, яка протікаючи по трубці
чилера, буде забирати тепло у сусла. Дочекатися потрібної температури
охолодження сусла, після чого прибрати чиллер з варильного котла. Виконаний з
нержавіючої сталі марки AISI 304. Купити чиллер для швидкого охолодження
сусла, а також інші аксесуари та інгредієнти для пивоваріння можна на сайті
компанії "Смакуй".