"Скворушка" - середньоранній сорт кабачка цукіні. Плоди темно-зеленого
кольору, циліндричні, масою 0,5-1,2 кг. Вирощувати слід через розсаду, або
відразу прямим висівом у відкритий ґрунт. Висаджувати краще на ділянки
захищені від вітру та з хорошим освітленням. Сорт чудово підходить для
маринування, споживання у свіжому вигляді та приготування різноманітних страв.
Сорт для відкритого ґрунту, вирощується прямим висівом та розсадою. Насіння
висівають, коли температура ґрунту досягне +12-14°C, і мине загроза
приморозків. Глибина загортання насіння 4-6 см. Сходи з'являться на 5-8 день
за температури повітря не нижче +15°C. Норма висіву 0,2-0,4 г/кв.м. Розсаду
висаджують у відкритий ґрунт у 20-30 добовому віці. Найкраща температура для
росту і розвитку кабачків 20-25°C. Зниження температури до 0°C призводить до
загибелі рослини. При температурі 8°C припиняється ріст. За відношенням до
світла кабачок, так само як і огірок, є культурою короткого дня. Інтенсивне
сонячне освітлення при достатній вологості ґрунту та повітря посилює
фотосинтез, внаслідок чого підвищується продуктивність рослин. Кабачок
достатньо посухостійкий, однак відсутність опадів та поливів у період
вегетації негативно впливає на продуктивність рослин та знижує якість плодів.
Рослині необхідна достатня кількість поживних речовин, особливо в період
активного росту. Найбільш придатними для вирощування кабачків є легкі суглинки
та чорноземи з нейтральною реакцією. Мінеральні та органічні добрива мають
позитивний вплив на якість та кількість плодів. -Насіння: сортове -Вид: цукіні
-Термін дозрівання: ранньостиглий