Вид культури: Інший вид
Кілька примірників у наявності
Овес посівний є однією з найбільш холодостійких ярих культур. Проростання
насіння починається при температурі 1-2 °C, а сходи стійкі до весняних
заморозків до -3-5 °C, іноді навіть до -7-10 °C. Зимовий овес може переносити
навіть -14 °C. При морозі -10 °C листки вівса можуть пошкодитися, але вузол
кущення залишається живим, і з настанням тепла рослина відновлюється,
утворюючи врожай зерна. У початковій стадії вегетації овес негативно реагує на
високу температуру (20 °C і вище), що призводить до затримки росту кореневої
системи та надземних органів. Оптимальна температура для вівса в період сходів
- становить 15-18 °C. Хоча овес є холодостійкою рослиною, він чутливий до
заморозків. Тому його зазвичай висівають на ранній весні (у квітні), перед
посадкою пізніх культур або після збору ранніх овочів, щоб встигнути скосити
його до перших осінніх заморозків. Овес в ролі сидерата має перевагу у
вивільненні в ґрунт легкозасвоюваного калію, що робить його відмінним
попередником для вимогливих до калію овочів, таких як томати, баклажани,
перець та інші. Овес, як сидерат, особливо ефективний на кислих та торф'яних
ґрунтах, оскільки його коріння містить речовини, які борються з гниллю
коренів. Також він добре пригнічує ріст бур'янів. Збір вівса проводять на
початку масового цвітіння.
Країна виробник: Україна
Вага: 1.0 кг
Тип продукції: Посівний (насіння)
Культура: Овес