Виробник: Лесной питомник
Кілька примірників у наявності
Висота саджанці 1 років 20см.
Найбільш відомий ліонський каштан, - найбільш плідний, плід важить 20 г, але
були зафіксовані до 60 г. У природі немає великоплідних форм каштану з плодами
вагою 20-50 г і більше. У природних каштанових лісах більшість плодів
утворюється у верхній частині крони. Після дозрівання вони опадають, при цьому
обсипаються насамперед найбільші. Тварини ведуть відбір на дрібнонасінні
форми, які опадають пізніше і прикриваються опалим листям. Хоча останніми
роками у зв'язку з особливою цінністю цієї культури здійснюються експедиції
для відбору цінних природних форм у місцях їхнього природного ареалу
проростання.
Застосування у кулінарії
Ядро каштана - велике, біле, м'якоть солодкувата. На смак варений або
підсмажений каштановий горіх, шкаралупу якого надколюють, нагадує підсолоджену
розсипчасту картоплю. Це єдина порода серед плодових культур, що дає борошно,
яке готують із сухого насіння. Каштанові горіхи, крім того, що їх їдять
свіжими, варять, смажать та зацукрують. Вони знаходять різне застосування у
кондитерській промисловості, а також при виготовленні багатьох кавових напоїв.
Виробник: Лісовий розсадник