Трошки Історії...
Колись, іще до совєцької уніфікації, українські шоколадні фабрики перемагали на виставках у Брюсселі та Парижі, а відомі письменники присвячували смаколикам спогади...
Серед перших солодощів у літописах Київської Русі згадують медовий хліб, різноманітні вироби з дріжджового тіста, витримані в меду ягоди. Популярними були злакові киселі – житні, пшеничні, вівсяні.
Нестор Літописець описує цікавий випадок: одне давньоруське місто взяли в облогу печеніги. Від нападників вдалося врятуватися завдяки байці, начебто всі місцеві криниці вщент заповнені киселем. А отже, вороги можуть сидіти під мурами хоч до другого пришестя – містяни не пропадуть. І не пропали.
Одна з найдавніших кондитерських традицій на території України – випікання пряників. Щоправда, для наших предків більш характерним було слово "медяник". Доказом популярности смаколика є чудова експозиція пряничних форм у Національному музеї народного декоративного мистецтва.
Тож бажаю вам "молочних рік та кисельних берегів", насолоди від "солодкого життя" та щастя! 🍭🍫
Створена на достаток.
Зріст 19 см.
На підставці.