Френч-прес, універсальний прилад для заварювання чаю та кави. Скляна колба в
сталевому підстаканнику. Кришка добре закриває колбу зверху, сіточка фільтру
дуже дрібна, щоб не допустити потрапляння гущі в напій. Підсклянник,
прикрашений художніми елементами, надійно її утримує на потрібному місці. Каву
у френч-пресі заварювати зовсім не складно. Ось як це робиться. Для початку
споліскують колбу френч-преса окропом, витирають насухо, і засипають каву.
Заливають водою з температурою близько дев'яноста градусів. На поверхні
утворюється пінка. Каву швидко розмішують дерев'яною або пластиковою ложкою.
На пінку акуратно опускають нижню частину поршня та закривають кришку.
Настоюють каву чотири хвилини, потім опускають поршень. У френч-пресі зручно
заварювати не тільки каву, але й чай. Для цього потрібно сполоснути його
окропом, потім засипати заварку і залити її водою потрібної температури, в
залежності від виду чаю. Цю воду прийнято зливати. Почасти це роблять з метою
гігієни, частково для того, щоб оживити чай. Це справа смаку. Наступну заварку
настоюють від декількох секунд до декількох хвилин. Час залежить від виду чаю
та індивідуальних переваг. Потім роблять кілька рухів поршнем вгору-вниз.
Тепер чай можна пити.