Розмір: 30*17см, кекси 7,5*4см
Переваги силіконових (гумових) форм для випічки.
Силіконові форми мякі, еластичні, вони знімаються з випечених тортів або
кексів легко, як рукавички. Найскладнішу форму досить просто вивернути і
готово! Тісто до них не прилипає, ні жирне, ні солодке, ні прісне.
Матеріал, з якого виготовляють силіконові, або, як їх ще називають, гумові,
форми для випічки - медичний силікон. Він витримує високі температури (до 250
градусів), нейтральний до харчових продуктів, нетоксичний, не розчиняється у
кислотах і жирах. Випічка не набуває ніякого неприємного запаху або присмаку.
Мити силіконові форми не складно - досить просто протерти мякою губкою.
Перед першим застосуванням форми рекомендують вимити в теплій мильній воді,
витерти насухо і змастити тонким шаром рослинного масла. Надалі випікають
тісто не змащуючи форми маслом.
Зберігати їх теж просто: силіконові форми для випічки не втрачають своєї форми
навіть якщо їх згорнути в трубочку. Легко і зручно скласти всі форми одну в
іншу, упакувати в пакет і просто стягнути гумкою. Форми не деформуються після
такого зберігання, а легко повертаються в початковий стан.
Випічка в формі з силікону може підгоріти при дуже високій температурі, але
сама форма при цьому не постраждає. Досить просто витрусити вуглинки ,
протерти форму серветкою і знову заповнити її тістом.
Форми для випічки з силікону витримують і мінусові температури , в них можна
зберігати продукти в морозилці .