Супниця класична порцелянова об'ємом 1800 мл. Традиційно використовується для
подачі до столу перших страв. Фарфорова супниця завжди вважалася ознакою
респектабельності. За старих часів, часто накривали величезні столи для
гостей, і в центрі такого столу обов'язково стояла супниця. Але і сьогодні
супницю можна використовувати не тільки у свята. Адже перші страви ми їмо
кожен день. А в супниці зберігати суп або борщ набагато зручніше, в ній можна
подати першу страву до столу і розлити по тарілках. Ця супниця виготовлена з
кістяної порцеляни, яку за особливі естетичні якості називають білим золотом
або королівською порцеляною. Кістяним цей вид порцеляни називають через
додавання кісткової золи тваринного походження. Така добавка забезпечує
тонкість і дзвінкість виробу. Супниці потрібно делікатний догляд. Мити
порцелянову супницю в посудомийній машині не варто. Зазвичай її миють в
ємності з гарячою водою і невеликою кількістю миючого засобу.