Каструля сталева 24Х14см/5,9 лт OMS 2039-24-5,9 л
Сталь сама по собі є сплавом. В обов'язковому порядку в склад входить залізо
(близько 50%), а для збільшення його міцності додається вуглець (не більше
0,8%). На дні любой якісної посуды можна виявити маркування (кілька чисел). Це
може бути 18/8, 18/10, 18/0 і ін. Всього два числа несуть великий блок
інформації для споживача. Перший число означає відсоток хрому в стали. Ніж він
більше, тим надійніше захисний шар посуду. 0, 8 і 10 відсотки нікелю. Саме він
створює привабливий зовнішній блиск і також виконує функції захисту.
Маркування 18/10 вважається самої кращої, і її активно використовують на
професійних кухнях. Сталь цієї маркування також називають харчової.