Молочник виконаний в сучасному стилі: неправильні, але плавні геометричні
форми в мінімальній кількості. Молочник необхідний для класичного чаювання,
щоб кожен охочий міг розбавити чай молоком. Хоча традиція чаю з молоком не
надто популярна у нас, потрібно все-таки врахувати, що чай з молоком дуже
смачний і корисний. Тому так важливо, щоб молочник був присутній на столі.
Особливо якщо цей молочник виготовлений з кістяної порцеляни. Вперше кістяна
порцеляна з'явилася в стародавньому Китаї, де за особливі властивості –
тонкість, яка сягнула прозорості – її назвали «яєчною шкаралупою». Китайці
берегли свій секрет, тому в Європі його довелося винаходити самостійно. Тут її
називали королівською порцеляною і білим золотом, і не дарма, адже вироби з
кістяної порцеляни відрізняються благородним білим кольором і особливим
звучанням. У чому ж секрет? Він надзвичайно простий. Кістяна порцеляна не
дарма так називається: в неї додають кістяну золу тваринного походження. Це
абсолютно натуральна сировина, безпечна для здоров'я людини. Саме кісткова
зола наділяє порцелянові вироби унікальними властивостями.