Блюдо з геометричним і рослинним орнаментом по краю. Довжина становить 360 мм.
Виготовлено з кістяної порцеляни. Такі тарілки необхідні для сервірування
святкового столу. На них подають як холодні, так і гарячі закуски. Спочатку
прийнято подавати рибні закуски, потім - м'ясні. Починають з відвареного
м'яса. Потім подають холодець, смажені страви, ковбасу і копчені страви. Потім
холодну птицю і дичину. Вперше кістяний фарфор з'явився ще в стародавньому
Китаї, де за особливі властивості і тонкість, яка досягала прозорості, його
назвали яєчною шкаралупою. Китайці берегли свій секрет, в Європі довелося
повторити винахід самостійно. Тут його прозвали королівською порцеляною і
білим золотом, і недарма, адже вироби з кістяної порцеляни відрізняються
благородним білим кольором і особливим звучанням. У чому ж секрет? Він
надзвичайно простий. При виготовленні в фарфор додають кістковий попіл, що має
тваринне походження. Це абсолютно натуральна сировина, безпечна для здоров'я
людини. Саме кістковий попіл надає порцеляновим виробам унікальних
властивостей.