Блюдо з рослинним орнаментом по краю. Довжина - 360 мм. Блюдо виготовлено з
кістяної порцеляни. Кістяний фарфор в Європі називали королівським або білим
золотом. У Китаї, звідки він родом, за благородну тонкість його називали
яєчною шкаралупою. Секрет виробництва зберігали як зіницю ока. Для кістяної
порцеляни характерна особлива білосніжність, витончена тонкість і благородний
звук при постукуванні. Тепер можна розкрити віковий секрет: всіма цими
властивостями фарфор наділяє кісткове борошно тваринного походження. Завдяки
натуральній сировині, вироби з кістяної порцеляни абсолютно безпечні для
здоров'я. Сервіровка святкового столу неможлива без посуду, на якому подають
холодні і гарячі закуски, дичину. Існує особливий порядок подачі закусок.
Спочатку подають рибу, потім відварне м'ясо, холодець, фаршироване, смажене,
копченості та ковбасу, птицю і дичину. Також на блюді подають плов.