Блюдо з геометричним і рослинним орнаментом по краю. Довжина становить 320 мм.
Виготовлено блюдо з кістяної порцеляни. Такі тарілки необхідні для
сервірування святкового столу. На них подають як холодні, так і гарячі
закуски. Спочатку прийнято подавати рибні закуски, потім м'ясні. Починають з
відвареного м'яса. Потім подають холодець, фаршировані, смажені страви,
ковбасу і копчені страви. Потім холодну птицю і дичину. Вперше кістяний фарфор
з'явився ще в стародавньому Китаї, де за особливі властивості і тонкість, що
доходили до прозорості, його назвали яєчною шкаралупою. Китайці берегли свій
секрет, в Європі довелося повторити винахід самостійно. Тут його прозвали
королівською порцеляною і білим золотом, і не дарма, адже вироби з кістяної
порцеляни відрізняються благородним білим кольором і особливим звучанням. У
чому ж секрет? Він надзвичайно простий. В кістяний фарфор додають кістяний
попіл, що має тваринне походження. Це абсолютно натуральна сировина, безпечна
для здоров'я людини. Саме кістковий попіл надає порцеляновим виробам
унікальних властивостей.