Компанія Luigi Bormioli (Італія) була заснована інженером Луїджі Борміолі в
1946 році і спочатку спеціалізувалася на виробництві скла для парфумерної
індустрії. На початку 70-х років інженерно-технічний персонал компанії створив
революційну технологію, що дозволяла виробляти в промисловому масштабі
склянки, фужери і келихи такої якості, досягти якого раніше можна було лише
вручну. Завдяки цьому з'явився новий сегмент ринку столового скла – вироби
високої якісті з вишуканим дизайном. Серія Supremo була розроблена дизайнерами
Luigi Bormioli у співпраці з Centro Studi Assaggiatori. Всі вироби
виготовляються з кришталевого скла SON.hyx, отриманого методом видувного
формування. За допомогою нового процесу вони стають легше і тонше, зберігаючи
при цьому міцність. Форми виробів є інноваційними і елегантними одночасно, і
мають унікальне чуттєве сприйняття ароматів вина під час розкриття їх букета в
декантері при одночасному зменшенні алкогольного елемента. Таким чином, в
декантері приємно розкриваються аромати і смаки вина. Плавний перехід між
конічної і опуклою формою дозволяє уникнути руйнування ароматичних молекул в
процесі закручування вина. Опукла поверхня забезпечує високу ступінь окислення
вина на поверхні з низьким рівнем окислення знизу, зберігаючи найтонші аромати
і сприяючи їх приємному розкриття.;Компанія Luigi Bormioli (Італія) була
заснована інженером Луїджі Борміолі в 1946 році і спочатку спеціалізувалася на
виробництві скла для парфумерної індустрії. На початку 70-х років інженерно-
технічний персонал компанії створив революційну технологію, що дозволяла
виробляти в промисловому масштабі склянки, фужери і келихи такої якості,
досягти якого раніше можна було лише вручну. Завдяки цьому з'явився новий
сегмент ринку столового скла – вироби високої якісті з вишуканим дизайном.
Серія Supremo була розроблена дизайнерами Luigi Bormioli у співпраці з Centro
Studi Assaggiatori. Всі вироби виготовляються з кришталевого скла SON.hyx,
отриманого методом видувного формування. За допомогою нового процесу вони
стають легше і тонше, зберігаючи при цьому міцність. Форми виробів є
інноваційними і елегантними одночасно, і мають унікальне чуттєве сприйняття
ароматів вина під час розкриття їх букета в декантері при одночасному
зменшенні алкогольного елемента. Таким чином, в декантері приємно
розкриваються аромати і смаки вина. Плавний перехід між конічної і опуклою
формою дозволяє уникнути руйнування ароматичних молекул в процесі закручування
вина. Опукла поверхня забезпечує високу ступінь окислення вина на поверхні з
низьким рівнем окислення знизу, зберігаючи найтонші аромати і сприяючи їх
приємному розкриття.