Салатник годиться не тільки для подачі салатів. У ньому можна подавати оливки,
корнішони, салати або морозиво. Зроблений він з кістяної порцеляни. Вперше
кістяний фарфор з'явився ще в стародавньому Китаї, де за особливі властивості
– тонкість, яка доходить до прозорості – його назвали яєчною шкаралупою.
Китайці берегли свій секрет, і в Європі його довелося винаходити заново. Тут
його прозвали королівським фарфором і білим золотом, і не дарма, адже вироби з
кістяної порцеляни відрізняються благородним білим кольором і особливим
звучанням. У чому ж секрет? Він надзвичайно простий. Кістяний фарфор не дарма
так називається, в нього додають кістяну золу тваринного походження. Це
абсолютно натуральна сировина, безпечне для здоров'я людини. Саме кісткова
зола наділяє порцелянові вироби унікальними властивостями.