Тарілка обідня, біла, квадратної форми. Довжина сторони – 254 мм. Обідня
тарілка плоска і досить широка, призначена для других страв з птиці, риби,
м'яса, або овочів. Часто при сервіруванні на неї ставлять глибоку супову
тарілку. Це один з найважливіших предметів в сервіровці столу, трапеза без
цієї тарілки просто немислима. Матеріал цієї тарілки – кістяна порцеляна. Саме
завдяки цьому матеріалу перші сервізи і набули такого широкого поширення.
Винайдений в Китаї в XIV столітті, він і до цього дня не втратив своєї
популярності, а за особливі якості його називають королівською порцеляною або
білим золотом. Всі його інгредієнти є екологічно чистими і безпечними для
здоров'я людини. Такий посуд вимагає делікатного догляду. Мити порцелянові
вироби в посудомийній машині не рекомендують. Зазвичай їх миють в ємності з
гарячою водою і невеликою кількістю миючого засобу.