Блюдце біле, овальної форми. Довжина – 160 мм. Це блюдце виготовлене з
кістяної порцеляни. Кістяну порцеляну винайшли ще в Китаї, і за особливу
тонкість прозвали «яєчною шкаралупою». Лише значно пізніше цей вид порцеляни
навчилися виробляти в Британії. Технологію її виробництва тримали в секреті. І
це не дарма, адже кістяна порцеляна, вона ж королівська порцеляна і біле
золото, надзвичайно красива. Вона має дивовижну білосніжність, прозорість,
особливу дзвінкістю. Тепер таємницю можна розкрити: кістяна порцеляна дійсно
містить в собі кістковий матеріал. У неї додають особливим чином перероблену
золу з кісток тварин. Тому кістяна порцеляна – абсолютно натуральна і безпечна
для здоров'я. Саме завдяки кістяній золі порцеляна набуває своїх чудових
властивостей. Блюдце в парі з чашкою – це давня традиція, але так було не
завжди. Коли перші піали з'явилися в Європі, ручки у них не було. Білосніжні
скатертини – ось що змусило європейців забезпечити чашку блюдцем. З того часу,
і до нашого часу. ця пара була нерозлучна. Але не варто думати, що блюдце
потрібно тільки для того, щоб уберегти від плям скатертину. Воно може служити
і як тарілочка для солодощів – тістечок, печива, торта, цукерок.