Блюдце біле, прямокутної форми. Довжина – 130 мм. Блюдце виготовлено з
кістяної порцеляни. Вперше цей матеріал з'явився в стародавньому Китаї, де за
особливі властивості – тонкість, яка сягала прозорості – його назвали «яєчною
шкаралупою». Китайці берегли свій секрет, і в Європі його довелося винаходити
заново. Тут його називали королівською порцеляною і білим золотом, і це не
дарма, адже вироби з кістяної порцеляни відрізняються благородним білим
кольором і особливим звучанням. У чому ж секрет? Він надзвичайно простий.
Кістяна порцеляна не дарма так називається, в неї додають кісткову золу –
перемелені кістки тварин. Це абсолютно натуральна сировина, безпечна для
здоров'я людини. Саме кісткова зола наділяє порцелянові вироби унікальними
властивостями. Спочатку блюдце використовували для того, щоб чай з чашки не
капав на скатертину. Його з успіхом застосовують для цього і зараз. Однак, у
чайного блюдця можуть бути і інші функції. Воно може стати мініатюрною
тарілочкою для випічки, цукерок або інших солодощів.