Тарілка обідня з темним геометричним і блакитним рослинним орнаментом по
краях. Діаметр – 270 мм. Обідня тарілка плоска і досить широка, призначена для
других страв з птиці, риби, м'яса, або овочів. Часто при сервіруванні на неї
ставлять глибоку супову тарілку. Це один з найважливіших предметів в
сервіровці столу, трапеза без цієї тарілки просто немислима. Матеріал цієї
тарілки – кістяний фарфор. Саме завдяки цьому матеріалу перші сервізи і набули
такого широкого поширення. Винайдений в Китаї в XIV столітті, він і до цього
дня не втратив своєї популярності, а за особливі якості його називають
королівським або білим золотом. Всі інгредієнти кістяної порцеляни є
екологічно чистими і безпечними для здоров'я людини. Такий посуд вимагає
делікатного догляду. Мити порцелянові вироби в посудомийній машині не
рекомендують. Зазвичай їх миють в ємності з гарячою водою і невеликою
кількістю миючого засобу.