Масло какао -- це жир, отриманий з зерен плодів шоколадного дерева, що має
приємний запах какао і білувато-жовтий колір. При 16-18 градусах у масла
тверда текстура, легко відламуються шматочки. У підігрітому вигляді масло
прозоре, в його хімічний склад входять олеїнова, стеаринова, лауринова,
пальмітинова, лінолева і арахінова кислоти, а також тригліцериди.
- Олеїнова кислота зменшує вміст холестерину в крові.
- Речовини метилксантин і танін надають тонізуючу дію та загоюють рани, допомагають при опіках і різних шкірних хворобах, стимулюють імунну систему.
- Масло какао омолоджує шкіру, надаючи їй свіжість і красу.
- Успішно застосовується при лікуванні екземи, бронхів, усуває кашель.