Льняне борошно виходить в результаті перемелювання лляного насіння після того,
як з нього було віджато масло. Вона зберігає широкий спектр корисних
властивостей, характерних для льону, і може використовуватися як дієтичний
продукт. Крім того, вона дуже корисна при захворюваннях ШКТ і особливо тим,
хто страждає на гастрити і виразкову хворобу. При взаємодії з водою це борошно
утворює густий слиз, чим допомагає захистити стінки шлунково-кишкового тракту
від подразників.
Корисні властивості:
- Адсорбує токсини та інші шкідливі речовини із ШКТ, очищуючи організм.
- Сприяючи повільнішому засвоєнню жирів, допомагає скинути зайву вагу і надалі підтримувати його в нормі;
- Перешкоджає накопиченню «поганого» холестерину в крові, зміцнює судини та запобігає розвитку атеросклерозу.
- Як і насіння льону, борошно містить фітоестрогени, корисні для жіночого організму - вони підтримують жіноче здоров'я, особливо у складні періоди вагітності, грудного вигодовування та менопаузи.
- Високий вміст клітковини допомагає нормалізувати травлення, оздоровлює кишечник та посилює його моторику.
- Ненасичені жирні кислоти Омега-6 та Омега-3 позитивно впливають на серцево-судинну систему, нормалізують артеріальний тиск, зміцнюють шкіру та судини.
- За рахунок наявності у складі бассорину борошно з насіння льону полегшує стан при виразковій хворобі шлунка та сприяє загоєнню виразок.
У харчуванні лляна мука використовується замість звичайної для приготування
соусів і густих супів-пюре, а також її можна додавати в каші, тісто для
запіканок і домашньої випічки. За допомогою цього продукту легко приготувати
корисний білковий коктейль - досить змішати трохи борошна з кефіром, йогуртом
чи іншим молочним продуктом. Для вегетаріанців вона здатна замінити собою
курячі яйця при приготуванні різних страв, а в косметології використовується в
складі масок та інших засобів для догляду за шкірою.