Мигдальна борошно― це мигдальний горіх подрібнений до певної фракцій, який
широко використовується в кулінарній справі. Зазвичай, мигдальна борошно
необхідна для приготування випічки горіхових начинок, пісочно-горіхових та
білково-горіхових напівфабрикатів. Крім того, вона нерідко використовується в
якості добавки для багатьох видів тіста. З мигдальною борошном нерідко готують
мигдальний крем – відмінну начинку для тарталеток і булочок
Мигдаль містить багато корисних речовин, включаючи кальцій, залізо, магній,
фосфор та калій, а також вітаміни (В1, В2, В3, В5, В6, В9) та токоферол
(вітамін Е). Мигдаль, за рахунок вмісту ненасичених жирів, амінокислот та
мінералів, позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи. В цих
горішках також багато рослинних флавоноїдів, які активізуються під дією
вітаміну Е.