Арахіс (земляний горіх, китайський горіх, китайська фісташка) - рослина родини
бобових, яку культивують для отримання їстівного насіння, що нагадує ядро
горіха.
Під час обсмажування горіхів зберігається вітамін Е. Дієтологи встановили, що
смажений арахіс набагато корисніший за сирий. Річ у тім, що, за словами
вчених, під час обсмажування на ядрі горіха утворюється шар, що захищає
вітамін Е від руйнування.
Бо більше, підвищується концентрація антиоксидантів. Учені рекомендують
вживати несолоні горішки. Обсмажувати їх слід у мінімальній кількості олії,
без панірування та спецій.
Арахіс покращує функціонування нервової тканини, серця, печінки та інших
органів; сприяє зростанню й оновленню клітин, зниженню рівня холестерину в
крові; використовується як жовчогінний засіб. Корисний у разі стомлюваності,
безсоння; покращує пам'ять, увагу і слух; підвищує потенцію, лібідо. Вживання
30 г арахісу щодня значно знижує ризик серцево-судинних захворювань.