Насіння зелені Кінзи - однорічна пряна ефіроолійна рослина. Насіння висівають
рано навесні безпосередньо у відкритий ґрунт. Норма висіву - 1-2 г/м.кв.
Вирощують на легких поживних ґрунтах. Для запобігання швидкому склованню
рослини потребують достатньої вкладеності. Використовують свіжу зелень (кінзу)
у різних салатах, стравах з м'яса та птиці. Молоте або ціле насіння входить до
складу багатьох ароматичних приправ та сумішей, його додають у тісто в
хлібопеченні, для покращення смаку салатів, страв з капусти та бобових, в
овочевих рагу та в консервацію. У народній медицині використовується для
лікування зниження апетиту, поганого травлення, при метеоризмі та легких
спазмах травної системи..