Розмарин (рід ROSMARINUS OFFICINALIS) - листя півчагарникових вічнозелених
рослин сімейства Ясноткові. Це сильна спеція, здатна придушити інші, тому
потрібно її використовувати в невеликій кількості. У розмарину пекучий,
гіркуватий смак, з приємним смолистим, камфорним запахом. Розмарин має корисні
речовинами: вітаміни A, В1, B2, B6, B9, C, PP і мінерали калій, кальцій,
магній, натрій, фосфор, залізо. Розмарин застосовується як самостійна пряність
для приготування страв з м'яса, риби, овочів, сирів. Також розмарин входить до
складу такої приправи як прованські трави. Не оминули увагою любителі
розмарину і маринади, чаї, гриби, салати, а також хліб, сіль і алкогольні
напої, причому в промислових масштабах.
Форма: висушене листя з домішкою тонких гілочок.