Паприка ASTA 120 (рід CAPCISUM ANNUUM) -пряність, отримана в результаті помелу
солодкого м'ясистого сушеного перцю червоних сортів.
Має мелену, порошкоподібну форму. ASTA це показник інтенсивності кольору.
Паприці притаманний легкий солодкуватий смак з легким присмаком гіркоти.
Показник якості - сипучий порошок насиченого червоного кольору з тонким
приємним ароматом і солодкуватим смаком. Корисні речовини, які містить
паприка: вітаміни Р, В, Е і С, бета-каротин, калій, залізо, фосфор,
антиоксиданти, ефірні масла.
Паприку додають в перші страви, м'ясні, соуси і маринади, салати, гарячі
страви та гарніри.
Широко застосовується в виробничих масштабах при виготовленні снекової
продукції (арахіс, сухарики, чіпси, кукурудзяні палички) і молочно-кислої
продукції (фета, бринза, сири).