Чебрець (рід THYMUS VULGARIS) - це трав'яниста рослина, яка відноситься до
роду Thymus і має безліч назв: чебрець, трава тим'ян, феміамнік, мухопал,
гірський тіміані ін. Чебрець володіє приємним сильним запахом, гострим, сильно
пряним гіркуватим смаком. Чебрець багатий вітамінами (А, В1, В2, В5, В6, В9,
D, C, E, K), органічними кислотами (яблучної, лимонної та іншими),
флавоноїдами, дубильною речовиною танніди, камеддю і різними смолами. Він
покращує смак, повідомляє аромат, дає гірчинку. Залишається однією з провідних
прянощів в пекарському справі. Покращує запах і смак овочевих страв, особливо
з картоплі і капусти. Чебрець додають в соуси, маринади для соління, мочіння
та консервування; він покращує смак і аромат птиці, риби, м'яса, субпродуктів
та овочів. Також використовується для ароматизації меду, чаю, алкогольних та
інших напоїв. Чебрець застосовується в якості приправи в виготовленні сирів,
ковбас, копченостей, використовується для випічки.
Форма: висушені шматочки листя з домішкою тонких гілочок, стебел і квіток.
Метод сушки: природний (польовий).