Лавровий лист - (лат. Laurusnobilis) -субтропічне дерево або чагарник, вид
роду Лавр (Laurus) сімейства Лаврові (Lauraceae). Його листя використовують як
пряність. Зовнішній вигляд - лист довжиною від 6-20см, шириною- 2-4см,
платівка листа довгаста, до основи звужена, зверху темно-зелена, з нижнього
боку світліша.
Лаврові листя - загальновідома пряність і приправа до їжі і консервам. Ефірна
олія лавра застосовується як пряність в кондитерському і лікерному
виробництвах, а також як джерело для отримання камфори і цинеолу. Лавровий
лист викликає апетит і сприяє травленню, він використовується практично у всій
шкалі кислих і солоних страв, в консервуванні овочів, для приготування різних
видів смаженого м'яса, супів, страв з крабів, раків, оселедця. Особливо добре
він гармоніює з маринованими огірками, буряками, квасолею і капустою. Лавровий
лист надає приємний смак холодцю, гуляшу, соусів. У кулінарії також
використовують лавровий лист, подрібнений в порошок.
Калорійність - 313 ккал на 100 г продукту: білки - 7,6г; жири-8,36г; вуглеводи
- 74,97г.
Форма: висушений цілий лист
Розмір: довжина 5 - 6 см, ширина 2 - 3 см
Колір: зелений (допускається жовтизна)
Смак: сильно виражений
Запах: яскравий, характерний
Тип сушки: природна сушка