Копчені пластівці паприки червоної є приправою, приготовленої з болгарського
солодкого перцю. Цей овоч - однорічна рослина, що входить в сімейство
пасльонових. Його плоди не завжди носять червоний відтінок. Буває жовтий,
зелений і помаранчевий перець. Розмір сушених шматочків градирень 3 * 3 мм.
Сушений перець зберігає пряний насичений аромат і злегка солодкий смак.
Солодкий перець містить вітаміни A, B1, В2, В6, C, E, РР; мінерали: калій,
магній, натрій, кальцій, фосфор, залізо, марганець.
Копчені спеції виготовляються шляхом змішування спецій з натуральним
коптильним маслом.
Солодка копчена паприка додає блюдам насичений вогненно-червоний колір, тонкий
аромат копчення і багаття.
Копчена солодка паприка добре поєднується в запашним перцем, кмином,
кардамоном, часником, петрушкою, розмарином, шафраном, чебрецем і куркумою.