Одна з найпопулярніших гірких настоянок, пряна, різка, гостра – напій
справжніх чоловіків – мисливців. Настоянка відмінно допомагає зігрітися в
холодну пору, на зимовій рибалці або в поході - вона бадьорить, але не
дезорієнтує. Відмінно підійде як аперитив до дичини або пряних, гострих
м'ясних страв, допоможе переварити їжу і посилить апетит. Рецепт настоянки
Мисливська: Спочатку виготовляється концентрат, а потім – сама «Мисливська».
Великий плюс цієї технології - ви зможете самі регулювати інтенсивність смаку
і аромату, додаючи екстракт в основний напій і трохи його дегустуючи.
Концентрат «Мисливська» - Спирт 70% 600 мл - Набір спецій для настоянки
Мисливська Всі інгредієнти залити спиртом і наполягати 2 тижні у темному
місці, відфільтрувати через ватний або інший фільтр, після чого настій готовий
до купажування. Інгредієнти (для кінцевого напою): - Концентрований настій
«Мисливський» – близько 120 мл; - Портвейн – 30 мл; - фруктоза – 0.5 ч.л.; -
Спирт 40% - 850 мл. Поєднати рідини, додати фруктозу, добре перемішати і
пробувати. Настойка недостатньо насичена? Додати концентрат. Навпаки, хотілося
б зробити її менш інтенсивною? Додайте решту інгредієнтів. Важливо! Після
купажування напій повинен обов'язково відстоятися не менше двох тижнів, краще
– більше, щоб його смак округлився, аромати «подружилися», а також – випав
можливий осад. За потреби після відстоювання його потрібно ще раз
профільтрувати. Все, гірка настоянка «Мисливська» готова до вживання!