Латгальська настойка - найпоширеніший спосіб ушляхетнити самогон у стилі
коньяку. Рецепт був винайдений у Латгалії – історичний регіон сучасної Латвії,
яка має давні традиції самогоноваріння. Існує безліч варіацій цього напою, але
є один класичний рецепт, який використовується поколіннями і завжди дає
добрий, стабільний результат. Рецепт Коньяку На все вам знадобиться: 1 л
дистиляту або горілки міцністю 40-50% Набір спецій для настоянки Коньяк
Латгальською (набір розрахований на 1 л готового продукту) 1 столові ложки
цукру Приготування: Цукор потрібно попередньо розчинити у невеликій кількості
самогону, як варіант – зробити простий карамельний сироп. У банку кладемо всі
інгредієнти, вливаємо самогон і додаємо сироп, добре збовтуємо і відставляємо
в темне місце. Час наполягання від двох тижнів до двох місяців. При
наполяганні батареї час зменшується до тижня – 10 днів. Після того, як
настойка набула коричневого кольору та яскравого аромату – її потрібно
профільтрувати, розлити у пляшки та витримувати близько півроку в темному
місці.