Самбука - традиційний італійський лікер: солодкий, але не нудотний, поєднує
освіжаючі тони лимона та анісу. Напій в міру в'язкий, має тонкий аромат і
тривалий післясмак. Рецепт Самбукі На все вам знадобиться: 2.6 л спирту
міцністю 40-45% Набір спецій для лікеру в стилі Sambuca (набір розрахований на
3 л готового продукту) Цукор – 450 г Вода – 300 мл Готується напій нескладно.
Воду потрібно помістити в каструльку, всипати туди набір спецій, довести до
кипіння і додати цукор. Варити, помішуючи, поки цукор не розчиниться, після
цього - потримати на слабкому вогні ще хвилин 15. Тепер прямо в гарячу суміш
вливається спирт. Все закривається кришкою і настоюється близько години,
каструльку можна додатково укутати рушником. Цілком охолоджену рідину
процідити через марлю (можна не дуже ретельно), перелити в герметичну ємність.
Спробувати можна вже зараз, але краще дати настоятися тиждень-другий. Після
відпочинку напій по необхідності ще раз профільтрувати за допомогою вати і все
– домашній лікер анісовий готовий!