Властивості сушеного інжиру для організму людини також допоможуть:
- відновлення сил;
- розрідженню крові;
- зниження температури тіла та зменшення больових відчуттів при застудах;
- нормалізації процесів нервової системи.
Найбільшу користь в сушеному інжирі представляють:
- вітамін K -- 13% добової норми: бере участь у регуляції згортання крові; при його нестачі знижується вміст в крові протромбіну;
- калій -- 28,4%: як основний внутрішньоклітинний іон, регулює водний, кислотний і електролітний баланс, допомагає проводити нервові імпульси, регулює тиск;
- кальцій -- 14,4%: це головна складова кісткової тканини, яка регулює роботу нервової системи, м'язові скорочення; шкоду його дефіциту проявляється демінералізацією опорно-рухового апарату і підвищенням ризику остеопорозу;
- кремній -- 276,7%: представляє структурний компонент у складі гликозоаминогликанов, бере участь у синтезі колагену.
- магній -- 14,8%: забезпечує енергетичний метаболізм, синтез білків і нуклеїнових кислот, стабілізуючу дію для мембран, гомеостаз кальцію, натрію та калію; при дефіциті елемента розвивається гіпомагніємія, зростає ризик гіпертонії, серцевих захворювань;
- кобальт -- 22%: у складі вітаміну В12 працює як активатор ферментів метаболізму жирних кислот і фолієвої кислоти;
- марганець -- 25,5%: кісткова і сполучна тканина залежать від повноцінного надходження елемента в організм, він також бере участь у метаболізмі амінокислот, вуглеводів, катехоламінів; в синтезі холестерину та нуклеотидних ланцюгів; шкоду недостатнього споживання видно в уповільненні зростання, порушеннях репродуктивної системи, підвищеної крихкості кісток;
- мідь -- 28,7%: впливає на окисно-відновну активність і метаболізм заліза, допомагає засвоєнню білків, вуглеводів, кислородому забезпечення тканин; недолік загрожує серцево-судинними проблемами, дисплазією сполучної тканини;
- молібден -- 19%: його користь виражена у забезпеченні метаболізму сірковмісних амінокислот і пуринів;
- хром -- 138%: регулює рівень глюкози, інсуліну підсилює функцію.