Солодка помаранчева курага - це чудова заміна солодощам, прекрасний перекус та
круте доповнення до ваших страв, від десертів до салатів та м'яса.
Курага містить клітковину, що допомагає роботі ШКТ, має низький глікемічний
індекс, що може допомогти контролювати рівень глюкози в крові.
ПІДВИЩЕНА КОНЦЕНТРАЦІЯ ПОЖИВНИХ РЕЧОВИН
Вітаміни, мінерали та харчові волокна, присутні в абрикосах, стають значно
концентрованими, коли свіжі фрукти висушують. Тож курага містить вищу
концентрацію поживних речовин на один плід порівняно з абрикосом. Якщо ви
займаєтеся спортом, курага стане перевагою, оскільки вона багата енергією.
ЗМІЦНЕННЯ ЗДОРОВ'Я ОЧЕЙ
Курага є джерелом вітамінів Е й А, обидва з яких мають численні дивовижні
переваги для здоров'я, а також бета-каротин. Всі вони відіграють важливу роль
у запобіганні або пом'якшенні вікових захворювань очей.
ПОКРАЩЕННЯ МІНЕРАЛЬНОЇ ЩІЛЬНОСТІ КІСТОК
З віком багато людей стикаються із втратою щільності кісткової тканини, що
може стати причиною остеоартриту, остеопорозу та інших подібних захворювань.
Курага містить бор, природний мінерал, який може сприяти загальному здоров'ю
кісток та їх зміцненню при хворобах.
Це додатково свідчить про користь кураги для жінок, оскільки після періоду
менопаузи в них часто виникають проблеми з міцністю кісток.
ПРОФІЛАКТИКА ТА ЛІКУВАННЯ АНЕМІЇ
Вагітні жінки та жінки в період менструації часто стикаються з великим ризиком
розвитку анемії. Це стан, при якому у вашій крові недостатньо здорових
еритроцитів для транспортування достатньої кількості кисню до тканин
організму. Вживання продуктів, багатих залізом, є найкращим способом
профілактики та лікування анемії. Ви можете отримати близько 3,5 міліграмів
заліза зі жмені кураги, а вітамін С допоможе краще його засвоїти.