ЧОРНИЙ ЧАЙ ПРЕМІУМ КЛАСУ EL AROSA TEA, Єгипет 250грам
Чорний чай — це корисний і смачний напій. Він поєднує в собі як лікувальні,
так і профілактичні властивості, корисно впливає на обмін речовин в організмі,
не має побічних ефектів. В Єгипті продається чай найвищої якості. Чорний чай
славиться своєю міцністю й багатим ароматом, чай багатий на фтор, калій,
залізо, марганець. Є кілька вітамінів групи В, а також вітаміни Е2, P. K.C.
Єгипетський чорний чай сприятливо впливає на травний процес, бадьорить і
поліпшує настрій.
Склад чорного чаю преміумкласу El Arosa Tea:
Дубильні речовини (танін, катехіни, поліфеноли), вітаміни. Дубильні речовини
становлять від 15 до 30% складу чаю, загалом їх не менш ніж 30. Своїм
основному терпкому смаку чай зобов'язаний саме ним, і особливо танину. Таніна
більша в зеленому чаї практично вдвічі, ніж у чорному, і він у ньому не
окислений, тоді як до 50% таніну, що міститься в чорному чаї, ферментовано. Ця
речовина робить чай різкішим на смак, більш «чайним».
Таніни мають потужні бактерицидні, кровоспинні, ранозагоювальні, протизапальні
та зв'язувальні властивості — міцно заварений чай може дезінфікувати не слабше
1% карболки.
Поліфеноли — коли говорять про корисні властивості чаю, насамперед мають на
увазі поліфеноли. Найбільше вітаміну P у формі таніну та катехіну, за вмістом
якого чай є лідером серед рослинних культур. Вітамін P, що не виробляється
організмом людини, — це флавоноїди — речовини, відповідальні за проникність
судин.
Крім того, вітамін P: нормалізує артеріальний тиск, має виражену протитечню та
протиалергічну дію, стимулює кору надниркових залоз, збільшуючи у такий спосіб
синтез глюкокортикоїдів, корисний у разі ревмокардиту та цингу, покращують
травлення.
Крім P, чай містить масу інших вітамінів — С, В1, В2, K, PP, пантотенову
кислоту. Усі разом вони утворюють біологічно активний комплекс.