Тегуаньінь Ціньсянь (кит. «Яскравий аромат») - класичний Тегуаньінь, але з
родзинкою: цей вид улуна володіє особливо яскравим квітковим ароматом.
Тегуаньінь -- це легенда, це еталон, це найзнаменитіший китайський улун, родом
з повіту Аньсі (провінція Фуцзянь). Існує безліч красивих історій про його
походження, і ще більше -- про чудовий смак і аромат. Красиво скручене
смарагдове листя при заварюванні дає ясно-зелений настій з квітковим ароматом
і тривалим, яскравим і свіжим післясмаком з нотами бузку та абрикоса.
Країна : Китай
Вага: 50гр, 250гр
Властивості: освіжаючий, тонізуючий
Смак чаю: абрикоса, бузку, квітковий
Основа: без добавок
Тип чаю: спешилті
Вид улуна: світлий
Як заварювати чай Тегуаньінь :
• Кількість сухої заварки: 4-5/л
• Температура води: 85°C.
• Час настоювання: 3-5 хв.
• Кількість проливів: 5-7
Зазвичай перший пролив окропом застосовують, щоб промити листя чаю, та
зливають (не п'ють). Підходящий посуд для заварювання Теґуаньїнь Ціньсянь --
традиційна гайвань (попередньо прогріта).