Забрус з травневого меду, 0,1л (майский забрусный мёд)
Забрус - це зрізані верхні кришечки запечатаних медових сотів.
Забрусовий мед (мед з забрусом) складається з воскових кришечок, прополісу,
квіткового пилку і ферментів слинних залоз бджіл. У забрусі лізоциму 140 разів
більше ніж у меді, відкачаному за допомогою медогонки. Лізоцим є активатором
імунної системи і підвищує місцевий імунітет, особливо слизових залоз
носоглотки, очей, статевих органів, шкірних покривів, тобто володіє сильними
антибактеріальними і антисептичними властивостями. Лізоцим міститься в
верхньому шарі меду під кришечками і тому майже весь переходить до складу
забруса, а в чистому меді його майже не залишається.
Забрус слід жувати, не ковтаючи. Змішуючись зі слиною, мед і інші компоненти
продукту поступово розчиняються. Цей процес може зайняти 10-20 хвилин, поки у
Вас в роті не залишиться тільки віск. Він не перетравлюється організмом, тому
його потрібно буде виплюнути. Однак, якщо Ви або Ваша дитина випадково
проковтнули частинки бджолиного воску, не турбуйтеся - шкоди від цього не
буде. Для профілактики забрус слід приймати по 1 чайній ложці тричі на день.