Все категории
Добавить товар
Этот товар сейчас неактивен, но есть много похожих

Похожие товары

Книга папуги

44 грн
Описание

Виробник: Інший виробник
Тематика: Художня література

Автор (редактор): З. Нахшабі
Москва, 1979, Наука
Стан: м'яка обкладинка; маса = 287 г; обкладинка злегка потерта з одного боку;
Мова: російська

«Книга папуги» належить до популярного в країнах середньовічного Карибського Сходу жанру творів про жіночу хитрість і підступність. Переклад зроблений у 20-х роках відомим радянським східнедом Е. Е. Бертельсом. Видання забезпечене передмовичками та нотатками. Розраховано на широке коло читачів.
Зійа ад-Дін Нахшабі (ум. 1350, Делі) — індійський лікар і письменник перського походження. Автор філософських і медичних трактатів, особливо відомий збірником новел «Книга папуги» («Туті-наме»).
Збірник новелл дидактичного, гумористичного та еротичного змісту, який кілька століть мав популярність в Індії та Середньій Азії. За словами самого Нахшабі, його створення лише перероблення і пристосування до "правильників" якоїсь старовинної мови з "Індійської мови" на перський. У "Туті-нанімі", що складається зі скріплених "рамою" 52 дастанів (розмови), дійсно чимало сюжетів, що збігаються з санскритською збіркою "Шукасапті" ("Розкуси папуги папуги") і низкою інших давніх збірників повісток. Перевелий цей чудовий пам'ятник ще в 1919 р. відомий радянський східовед, професор Євген Евогівіст Бертельс (1890-1957), член-корреспондент АН СРСР, Іранський, Туркменський і Арабський (Дамаск) Академії наук, але до публікації пройшло ще шість років десятків років, за які Е.Е. Бертельс і затримувався те, як французький, то як німецький шпигун, і став лауреатом Сталінської премії. Видання забезпечене передмовичками та нотатками.

Состояние: Идеальное
Цвет:
  • Разноцветный
Продавец
alexey663669
alexey663669
0% выполненных заказов
Была