Виробник: Рипол Классик
Тематика: Кулінарія і правильне харчування
Автор: біркова Т.
Рік видання: 2005
Кількість сторінок: 654
ISBN: 5-7905-3851-7
Тверда обкладинка, газетний папір
Татьяна Юркова — гурман, цінитель життя, дружина дипломата. Кажуть, що це — «професія», але... до щастя, поки не єдина для автора. Схоже, у Тетяни Юркової кілька «сценичних амплуа». Перший — фахівець з японської культури та театру, кандидат філологічних наук. Друге — журналіст-міжнародник і східовід. Третє - письменник і... напевно, «колекціонер життя».
Скільки себе пам'ятає, завжди любила смачно віддячити в славній компанії веселих друзів! «Нестерпність буття» і смак до всіх його принад випадково виявили відразу ж після народження. Відтого, видно, і дивиться на все виключно крізь рожеві окуляри.
Татьяна Юркова перевела кілька п'єс сучасних японських авторів, які з успіхом пройшли на різних сценічних майданчиках. А «Сто іен за послугу» Бетуяку Мінору навіть поставили в театрі-студії Олега Тютюнова. Вона автор книги «Плаття для першої леді. Записки дружини дипломата, а також перекладач, складник і автор вступної статті, примітань і коментарів книги Юкіо Місіма «Віяло в запоруку любові. П'єси-маски в стилі театру ноо».
Якщо ви пояснили, що перед вами звичайна кулінарна книга, то ви помилитеся. Це книга для гурманів по життю, для тих, хто хоче та вміє отримувати задоволення від процесу приготування вишуканих, оригінальних страв і від не менш важливого і, можливо, приємнішого процесу їх займання.
Ця книга про мистецтво насолоди смаком витончених страв і благородних напоїв, про свято життя, про ні з чим не порівнянне задоволення спілкування за розкішним столом.
Вас чекають:
- апетитні таємниці грецької, французької, італійської кухні;
- камбала по-флорентійськи, «фуа-гра» для римської сибариту Лукулла та відбивна з ягняти за рецептом маркізи де Помпадур;
- меню цариці Клеопатри та улюблена страва маркиза де Саду;
— кулінарний жорстокий Казанови та ще сотні найнеймовірніших гастрономічних вишукань.