Все категории
Добавить товар

Книги серії * пам'ятники історичної думки *

300 грн
Описание

Виробник: Інший виробник
Тематика: Історія

1.Міхаіл Псел. Хронографія. Серія: Пам'ятники історичної думки. М., Наука, 1978г. 320 с., карты. Твердий вид. палітурка, формат: 22 х 15 см. Починання розумного ченка іпертима Михайла, що сповіщає прочергові порфірорідні василевси Василія й Костянтин, що царював після них Романа Аргіропул, який царював після нього Михайла Пафлаганця, потім його племінника (того, що спочатку бувпензлом), які правили за ним двох порфірорідних сестер, пані Зої та пані Феодори, який ділив за ними трон Костянтина Мономаха, господжі Феодори, якийрядив після нього персонажа Кімнатина. Михайло Пселл - до постригання - Костянтин,апіантичний політичний діяч, письменник, вчений. Виднийвин, перший керівник Вищої філософської школи в Костополі, входять до складу кухоль утвореної столичної знаті, яка зробила великий вплив на уряд Костянтин IX (1042-1055). Приблизно 1050 потрапив в опалу, постригся в ченці, але потім був повернений до двору. Хронографія — не тільки найважливіше джерело історії Візантії в 986-1078, а й перший пам'ятник передренансної літератури: написана в мемуарному жанрі, вона ґрунтується на нових естетичних принципах (складний образ героїв, що передбачає як суперечливість їхньої поведінки, так і розвитку характеру). Політична ідея `Хронографії' -судіння деспотичності, який, через Пселлу, призводить і найпристраснішого до морального та фізичного кроху. Переведення, категорія та примітки Я.Н. Любарського. Ціна 300 ргінів.
2. Віллані Дж. Нова хроніка, або історія Флоренції. Серія: Пам'ятники історичної думки. Переведення, категорія та примітки М. А. Юсіма. Санкт-Петербург: Наука, 1997г, 616 с., 22 с. ч.-б. іл., розгортається мапа, тверда палітурка, збільшений формат. Тираж 2250 ек. Віллані Джованні (друга половина XIII ст. - 1348) - флорентійський хроніст і державний діяч. У 1316-1317 і 1321 — приор (член уряду) Флорентійської республіки. 'Хроніка', присвячена історії Флоренції, доводить додавання подій до 1348 р., містить багатий і досить точний матеріал з економіки Флоренції, а також дає склепіння політичні події в Італії в першій половині XIV в. Автор відбиває настрій 'жирного народу''. Середньовічний світогляд автора поєднується з властивим відродженням реалістичним описом подій. Хроніку Віллані продовжила його брат Маттео В. (до 1363 р.), а потім племінник Філіпо (до 1364 р.). Троянці та римські, імператори та папа, гвельфи та гігеліни, 84 і лиходії постає перед читачем у грандіозній ''Хроніці'' Віллані. Цей сучасник Данте додав у свою працю, населений багатьма персонажами світу ''Комедії', перше життя її автора.Патріархальний купець, що перепушує середньовічні хроніки та старанно фіксує із зовнішньою широкістю удачі йтопу волелюбний Флоренції й сьогодні знаходить приємний відгук у душі шанувальників історії. Книга в ідеальному, колекційному стані (нечитанна). Ціна 900 гривень.
3. Хейзинга Й. Осінь середньовіччя. Отв.ред. С.С. Аверинців, (Сер. Пам'ятники історичної думки) М. Наука 1988г. 540 с., мул., тверда палітурка, збільшений формат. Книга нідерландського історика культури Йогана Хейзингі, що вперше вийшла у світ у 1919 р., витримала на батьківщині вже понад два десятки видань, була перекладена на багато мов і стала видатним культурним явищем ХХ століття. У Росії виходить п'ятим, заново переглянутим і виправленим виданням із докладним науковим апаратом. Розглядає соціокультурний феномен пізнього Середньовічя з докладною характеристикою придворного, лицарського та церковного побуту, життя всіх шарів суспільства. Джерелами послугували літературні та художні твори бургундських авторів XIV-XV вв., наукові трактати, фольклор і документи епохи.
Стан: дуже гарна ціна 500 гривень.

Состояние: Идеальное
Цвет:
  • Разноцветный

Похожие товары