Ця книга містить 25-річний досвід кулінарного мистецтва, тобто гастрономічні бесіди, поради та рецепти Элека Мадяра, які публікувалися в угорській пресі протягом десятиліть. У цьому виданні публікується приблизно 1500 рецептів, якими автор книги, знавець тонкого смаку, присвячує читача в таємниці кулінарного мистецтва. Угорська кухня протягом століть, збагачувалася, переймаючи і вивчаючи різні способи приготування страв у інших народів. Вона не тільки вивчила і зберегла, але і видозмінила їх. Поряд з новими кулінарно-технічними способами вона зберегла старі, часто вимагають більшої затрати праці і, таким чином, їй притаманне величезне специфічне різноманітність. Крім окремих статей і рецептів, особливої уваги заслуговують поради, які знаходяться в введеннях до окремих глав книги, потім розділ кондитерських виробів, солодких страв, велика кількість рецептів напоїв і поради в кінці цього тому під заголовком: Різні рецепти і поради. Ці рецепти допоможуть читає книгу, який ознайомився з досвідом кулінарного мистецтва, у всяких труднощі завідування кухнею.