Все категории
Добавить товар

Книга справа не в діагнозі. як керувати розвитком дитини та формувати необхідні навички

220 грн
Описание

На думку багатьох фахівців в області психології та педагогіки, потреба в такій книзі не лише назріла, а й перезріла. Нажаль, в україномовному просторі дуже мало відповідної літератури, де розкривається тематика роботи з дітьми із особливими потребами, а ще і до того ж, коли автор опирається на власний досвід корекційної педагогіки.
Це крутий інструмент, коли батьки і молоді педагоги беруть такі книжки, а там — як рецепт — все чітко і ясно! Ти розумієш — куди йти і що робити! Ти розумієш — є світло в кінці тунелю і це нестрашно! Просто треба працювати! І працювати правильно!

Книга «Справа не в діагнозі. Як керувати поведінкою дитини та формувати необхідні навички» є відображенням професійного шляху корекційного педагога, поведінкового аналітика, кандидата психологічних наук, автора та засновника освітніх проєктів Олени Цимбаленко. В книзі проведено якісний аналіз
існуючих підходів до розуміння причин порушень розвитку, зокрема порушення спілкування, у дітей, порівняльний аналіз успішних корекційних методик. На підставі проведеного аналізу запропоновано шлях подолання порушень спілкування у дітей, що базується на корекції дитячо-батьківських стосунків,
формуванні авторитету батьків та інших значущих дорослих. В книзі наведені реальні приклади корекційної роботи за запропонованою методикою, що увійшли в дисертаційне дослідження автора. Всі приклади та історії, наведені у книзі, є абсолютно реальними, методики апробованими і підтвердженими.
Книга висвітлює важливі питання мотивації у дитини та роль дорослих у цьому процесі. Детально описано методики формування мовлення та продуктивного мислення.
Проблематика, якої торкається автор, буде цікава широкому колу читачів, адже коли йдеться про порушення розвитку, то, як наголошує автор, справа не в діагнозі.

про автора
Олена Цимбаленко - кандидат психологічних наук, поведінко- вий консультант та корекційний педагог. У 2012 році заснувала перший в Україні абілітаційний центр для дітей з порушеннями розвитку, що працював за прин­ ципами Прикладного Аналізу Поведінки (АВА). Поєднання біхевіорального підходу та авторських напрацювань дозво­ лило отримувати унікальні результати у роботі з різними категоріями дітей: від дітей з порушеннями розвитку до обдарованих, адже принципи формування поведінки єдині і розуміння цих принципів дозволяє керувати розвитком дитини та спрямовувати його у конструктивне русло, суттєво покращувати якість життя не лише дітей, а й дорослих. Результати роботи Олени та закладів під її керівництвом отримали широке визнання не лише в Україні, а й за її межами. Проте сама постать автора та окремі її твердження вже тривалий час викликають жваві дискусії у спільноті батьків та спеціалістів. На даний момент Олена є засновником низки освітніх проектів, автором про­світницьких та наукових статей.

Состояние: Новое
Цвет:
  • Белый
  • Серый
Размер:
  • Onesize

Похожие товары