Все категории
Добавить товар

Продавец этой вещи Был в Шафе более 30 дней назад

2051.39 юридичний вестнік 1884г.май-юнь видання московського ю.

1999 грн
Описание

Виробник: Інший виробник
Тематика: Інша тематика

Торг

«Юридичний очисник» — юридичний журнал, що видавався в Російській імперії в XIX столітті.
Журнал без попередньої цензури видавався в місті Москві 1867-1892 роки Московським юридичним суспільством і в Санкт-Петербурзі (з 1860 по 1864 рік як застосунок до «Архіту історичних і практичних подробиць»). Він виходили з липня 1867 року по червень 1868 року, після шестимісячної перерви — у 1869 році, потім припинився і відновився лише у квітні 1871 року, після чого виходили регулярно до кінця 1892 року.
Першим його редактором був Микола Васильєвич Калачів.
Медичний журнал спочатку був тільки юридичним у вузькому сенсі цього слова, розробляючи принт за перевагою питання догми кримінального та цивільного права та процесу. У цей час навіть статті за правом державному та міжнародному, за історією та філософією права трапляються лише як рідкісний виняток.
Головною метою текстового видання був захист потреби судовоїрати та розробка питань, зв'язаних із цією капсулою. Великого успіху в читачів журнал не мав.
З 1872 року його редактували В. Н. Лешків і А. М. Фальковський, з 1878 року — В. Н. Лешків, М. Квалевський і С. А. Муромців; з 1880 року та до кінця головним і постійним редактором був С. А. Муромців, а як другий редактор були різні особи, , що часто змінюються (Лешков, М. Ковалівський, Гольц, Пржевальський).
У 1873 році як постійні очолювальні відділи були запроваджені: за відділом кримінального права І. М. Гострооков, цивільного — Н. П. Ляпідевський; юридічну хроніку вел (нідовго) В. І. Кохнів.
Із середини 1870-х років програма журналу починає розширюватися: з Муромцевим і коаловським входить до неї історія та філософія права, з Янжулом, Чупровим, Зібером — політичні заощадження та фінанси, з графом Камаровським — міжнародне право тощо.
До 1879 року, коли редактором журналу був уже С. А. Муромців, нова його фізіономія остаточно склалася. Його програма цілком збіглася з програмою юридичних факультетів, тобто обняла собою не тільки догму, а й історію, і філософію права,полірувальну економію та фінанси. Водночас, попри чималу частку терплячості до різних поділів у сфері наукових питань, журнал отримав певний напрям якполіру, так і частково й науково. Він безумовноднував початку Холодизації Олександра II: земство, свободу слова, голосність судновиробництва, суд азартних тощо. В галузі цивільного права та філософії права журнал популяризував ідеї Єрингу, головним представником яких у ньому був С. А. Муромців.

Состояние: Идеальное
Цвет:
  • Разноцветный
Категории:

Похожие товары