Все категории
Добавить товар

126.6 журнал "діло" червень 1872г. рік шостої.

1999 грн
Описание

Виробник: Інший виробник
Тематика: Ділові

Торг

Журнал «Діло» був безпосереднім продовжувачем журналу «Рускі слово», закритоголадом 1866 року після пострілу Д. В. Каракозова. Він був задуманий ще до заборони «Руського слова» і «Современника», однак видавець Н. І. Шульгін медліл з передплатою, оскільки гарантувався над збитками від малої кількості передплат. Заборонення двох журналів виявилося йому на руку, і він склав заповіт з Г. Е. Схвалювальним про спільне видання журналу «Діло» як продовження «Руського слова», підписникам якого він і висиляється.
Впродовж півтора року до оренди «Відьмяних записок» Н. А. Нечервоним в А. А. Краївського журналу «Діло» був єдиним радикальним виданням. Однак видавець був попереджений про неприпустимість співпраці журналістів «Руського слова» в новому виданні. Перевага з «Руським словом» була причиною, через яку видання, розкладеному спочатку до випуску без попередньої цензури в помічник 1866 року, була змінена обов'язок проходити цензру.
Номінальним видавцем-редактором журналу з 1866 року до 1879 року був Н. І. Шульгін. Фактичним редактором «Ділла», як до цього редактором «Руського слова», залишався Г. Е. Схвалення. Як офіційний видавець журналу Ссвітлолів зміг стати лише 1880 року недовго до своєї загибелі.
Жоден журнал 1870-х і 1880-х років не зазнав такого тиску цензури, яке дісталося журналу «Діло». У «Делі» забороняли такі статті, які безперешкодно проводилися в безцінзурних журналах, і іноді більше половини матеріалів готового номера потрапляли під заборони. Редактору доводилося мати солідний запас статей, щоб забезпечити вихід журналу в таких вкрай обмежених умовах, і журнал міг виходити тільки завдяки невпинної енергії Ссвітлова, що освяжило йому до 16-18 годин на добу.
Але попри всю видавальну ретельність, журнал часто надходив до передплат з запізненням, мав сліди неохайності та поспіху у формі численних відбитків, помилок верстки та брошурування. Найчастіше відбуваються затримки з платтям гонорарів.

Состояние: Идеальное
Цвет:
  • Разноцветный
Категории:

Похожие товары