Все категории
Добавить товар
Этот товар уже продан, но есть много похожих

Похожие товары

Кулон жіночий чоловічий книга фоторамка спіраль кельти трискеле трискелион сталь

250 грн
Описание

Трискеле як "громадянин світу"
В позанауковому середовищі давно устоялася думка про те, що символ трискеле має кельтско-викингское походження. Насправді, все не так просто, адже трискель (чи трискелион - про етимологію ми поговоримо пізніше) в різних варіаціях зустрічається і на Британських островах, і на Скандинавському півострові, і у народів північної і західної Європи, у греків, японців, етрусків, бурятів, гималайцев, східних слов'ян. При цьому у кожного з перерахованих народів трискеле має власну назву, приміром, ті ж буряти називають його "арбагар" (етимологія слова не зовсім ясна). Більшою мірою йдеться про Раннє Середньовіччя, хоча окремі археологічні знахідки говорять про те, що символ трискель був відомий населенню землі в глибокій старовині.

Строго кажучи, в цьому немає нічого дивовижного, адже трискелион - це солярний знак, якщо часто називають трьохпроменевою свастикою. І дійсно, його можна знайти в орнаментах багатьох культур - від Японії через через Індію до Британії, що логічно, адже Сонце шанувалося усіма без виключення народами старовини. Що стосується етимології самого слова, то "трискеле" і "трискель" є скороченнями від первинного "трискелион", що в перекладі з грецького буквально означає "треножник" або "триногий". Зрозуміло, символ трискеле, використовуваний кельтами і, скажімо, вікінгами, дещо відрізняється. Зокрема, на численних рунічних каменях Скандинавії ми знаходимо символ трискелион, сформований в незграбну фігуру за допомогою трьох рун "лагуз" (за іншою версією - це три руни "кеназ") із загальногерманського футарка (так звані Старші Руни). У кельтів же трискеле найчастіше є три об'єднані спіралі.

Щоб замовити, натисніть кнопку "купити" та дотримуйтесь підказок шафі. Доступні всі види оплати та доставки із запропонованих. Завітайте, подивіться всі мої речі! https://shafa.ua/member/infernal_flower/clothes Асортимент постійно поповнюється! детально про доставку та умови продажу в описі профілю. Додайте магазин до улюблених! Всім добра та удачі!

Состояние: Новое
Цвет:
  • Серебристый
  • Белый
Размер:
  • Onesize