Все категории
Добавить товар

Вещь, которую вы ищете, была продана или удалена пользователем. Посмотрите другие вещи из этой категории.

Чайник глиняний ісін 300мл. ручна робота

504 грн
Описание

Вага 650 г
Довжина 15 см
Ширина 10 см
Висота 8.5 см
Невелике місто Ісін у провінції Цзянсу називають керамічною столицею Китаю. Тутешня кераміка — тонкокам'яні вироби із кольорових глин, які не пропускають воду в неглазурованому стані. Початок керамічного виробництва в цьому районі, багатому на глини, втрачається в давнину, і з найдавніших виробів мало, що збереглося. Згідно з легендою, початок виробництва було покладено років за 400 до нашої ери, коли великий чиновник із держави Юе на ім'я Фань Лі створив тут майстерні, за що отримав прізвисько Князь Червоної Кераміки (Тао Чжугун). Під час династії Сун ісинська кераміка вийшла вже за межі Ісіна, а за Мінської династії вже була популярна. Кераміка з «лілового піску» - це загальна назва для виробів, що виконуються з трьох видів глин, здобутих в районі Ісіна, а саме червоної, фіолетової та зеленої. Оскільки район їх залягання досить великий і містить різні шари, а при випалюванні використовуються різні температура і час, різноманітність кольорів і відтінків готових чайників настільки велика, що вражає уяву. Тому, виявивши десь чайничок неприродно синього або зеленого кольору, не подумайте, що він був пофарбований якимись барвниками. Сама глина, подібно до хамелеона змінює свої кольори в умілих руках майстрів. Загалом можна говорити про п'ять особливостей чайників, виконаних з ісинської глини, а саме:

1. Вона не впливає на аромат і смак чаю, що заварюється. Саме тому виготовлений з неї чайний посуд використовується для заварювання чаю з метою подальшого смакування його оригінального аромату та смаку, а також споглядання кольору, що вийшов виключно в результаті взаємодії води з чайним листям.

2. Вона здатна «вбирати» чайний настій, а також накопичувати в процесі постійного заварювання «чайний накип». І саме ця здатність дозволяє старим чайникам являти нам чудове «перетворення води на чай».

3. Вона легко промивається. Якщо чайник довго не використовувати, важко уникнути сторонніх запахів, які абсолютно неприпустимі в тому випадку, якщо ви дійсно хочете заварити чайничок гарного чаю. Для усунення цих запахів достатньо два-три рази залити в чайник окріп, а потім сполоснути прохолодною водою, і він знову готовий до використання без можливої ​​зміни природного аромату чаю.

4. У чайничків із якісної глини дуже низька теплопровідність та повільна тепловіддача, завдяки чому чай усередині чайника остигає досить повільно, а ручку чайника завжди можна брати, без страху обпектися.

5. І, нарешті, вона дуже теплостійка, і якщо залити в чайник теплу воду, а потім варити в ньому чай, можна не турбуватися про те, що чайник розколеться.

6. Одна з кращих практичних характеристик ісинських чайників, яка дозволяє робити те саме «чудесне перетворення», пов'язана з досить високим показником пористості. Адже саме пори забезпечують хорошу циркуляцію повітря. Оксиди металів, що містяться в ліловій глині ​​у великій кількості, утворюють у її мікроструктурі безліч скупчень, із-за чого ісинські чайники і мають пори подвійного характеру. Іншими словами, така глина запускає всередину компоненти, що містяться в чаї, і зберігає їх там, наче мед у стільниках. Крім того, багато типів ісинських глин мають гарну пластичність і зчеплення з-за чого дуже зручні для створення художніх елементів і тонкої обробки. Всі ці природні характеристики зробили лілову глину винятковою для створення прекрасних чайників.

Состояние: Новое
Цвет:
  • Коралловый
  • Оранжевый
Размер:
  • Onesize
Продавец
laber
LaBer
Львов
46% выполненных заказов
Была