Призначення та основні властивості сталевого емальованого посуду Призначений
для приготування, зберігання і перенесення харчових продуктів, сервіровки
столу, санітарно-гігієнічних та інших господарських потреб. Виготовлений із
високоякісної сталі, покритої двома шарами жароміцної силікатної емалі.
Емалеве покриття стійке до впливу харчових продуктів, не спотворює їх смакові
властивості. Передає тепло від будь-яких джерел нагріву швидко і рівномірно.
Не призначений для використання у мікрохвильових печах. Правила безпечного
використання і догляду Перед першим використанням поверхню посуду слід вимити
водою з використанням рідких мийних засобів для посуду. Використовувати вироби
слід лише за призначенням. Не варто допускати нагріву порожнього посуду та
замерзання рідини у виробі. Якщо виріб виявився перегрітим, не слід його
охолоджувати водою, дайте охолонути поступово до кімнатної температури.
Полум'я газових пальників слід регулювати так, щоб воно не виходило за межі
дна посуду. Із метою безпеки не слід залишати посуд, у якому готується їжа,
без нагляду. Під час зберігання, транспортування і використання емальований
посуд необхідно оберігати від ударів і падінь. Не допускається використання
емальованого посуду з пошкодженим емалевим шаром. Посуд із пластмасовими
ручками і ручками-кнопками не слід використовувати для приготування їжі в
духовій шафі й допускати контакт цих частин посуду з полум'ям газового
пальника. Очищення внутрішньої та зовнішньої поверхні посуду, пластмасової
фурнітури, елементів із нержавіючої сталі рекомендується проводити звичайними
мийними засобами для посуду, не застосовуючи металеві щітки і грубі абразивні
чистильні засоби. Залишки їжі, що пригоріли, легко видаляються, якщо додати в
теплу воду мийний засіб і нагріти цю суміш у виробі протягом кількох хвилин,
після чого вимити посуд із використанням губки. Якщо утворюється осад, накип,
то його легко очистити за допомогою спеціальних засобів від накипу....