Глибока столова тарілка діаметром 23 см. У подібних тарілках подають суп або
інші страви рідкої консистенції. При сервіровці столу їх ставлять на тарілки
для других страв і прибирають одразу ж, коли покінчено з першою. Ця тарілка
виконана в звичному стилі, має мінімум прикрас: дві тонкі золотисті облямівки
з візерунком, поруч із зовнішнім проходить дрібний візерунок. Невигадливість
декору покликана підкреслити красу матеріалу, з якого виготовлена тарілка –
кістяної порцеляни. Цей матеріал протягом століть вважався одним з кращих
матеріалів для виготовлення посуду. Назва його не випадкова – у виготовленні
такої порцеляни використовується кісткова зола, це робить матеріал більш
міцним у порівнянні зі звичайним порцеляною, що в свою чергу дозволяє
виготовляти більш тонкостінні вироби.