М'ята (рід MENTHA SPICATA) - багаторічна рослина сімейства ясноткових з
яскравим ароматом і з великим вмістом ментолу. М'ята як пряність має вигляд
висушених шматочків листя різної форми з домішкою квіток і бутонів. Колір
листочків варіюється від світло-зеленого до темно-зеленого. У складі м'яти
містяться флавоноїди, каротин, бетаїн та інші кислоти органічного походження.
До найпопулярніших рецептів, в яких використовується ця пряність, відносяться:
страви з баранини і птиці, настоянки та лікери, компоти і морси, маринади,
чай, вітамінні дієтичні напої, овочі. Вона поєднується з багатьма продуктами,
використовується для приготування напоїв, десертів, соусів, гарячих других
страв, салатів і закусок. Завдяки тому, що сушена м'ята повністю зберігає смак
і аромат свіжого листя, її застосовують повсюдно.
Форма: висушені шматочки листя різної форми з домішкою квіток і бутонів.
Метод сушки: природний (польовий).
Розмір різу: 2 - 4 мм.